tisdag 24 februari 2009

Två set...

...har jag knåpat ihop. Två enkla trädda varianter, först en variant med sötvattenspärlor, där grunden är vita pärlor, med spridda inslag av lite häftigare färger, mellan varje pärla en lite svart Miyuki 11/0.



Det andra är ett set där jag blev inspirerad av de stora glspärlorna, svarta med målade guld- och turkosfärgade slingor. Det var väldigt svårt att fånga pärlorna på bild. Örhängena till det setet var lite kluriga, för hattpinnarna var stenhårda att jobba med. De blev väldigt ojämna och knöliga. Tydligen skall man inte ha så hårda pinnar när man skall snurra till det så här. Men vad skall man då ha dessa hårda pinnar till?



Jag har några fragmentariska idéer på lite mer komplicerade saker, varav en är en fönsterdekoration som min syster önskat sig och det andra är ett halsband, också till min syster. Men jag kommer inte till skott eller kommer inte riktigt på hur jag skall börja.

måndag 23 februari 2009

Jag har varit med i en tävling igen!

En ny tävling hos Bra Pärlor, med temat sötvattenspärlor. Susa gärna in och kolla de övriga fantastiska bidragen i tävlingen, som för övrigt är avslutad och avgjord. Mitt bidrag blev ett litet romantiskt set, kanske för en brud.



Setet består av vita och ljusrosa sötvattenspärlor, silverfärgade kulor och mellandelar, ett hjärtformat lås på halsbandet och en hjärtberlock på armbandet.

lördag 7 februari 2009

Jag har fått en utmaning...

... från PysselLiv. Så här går utmaningen till:

· Gå in i mappen där du har dina bilder

· Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen

· Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den

· Utmana (sex) andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade.

Lite klurigt så jag fick modifiera reglerna lite, dvs jag fick "fuska" lite för det fanns ingen bild i den 6:e mappen, bara fler mappar så jag tog den 6:e mappen däri, men i den fanns inga bilder, bara en filmsnutt. Så vad göra? Jag tog den 6:e bilden i en annan mapp, häpp!

En bit av Visby ringmur, med en liten spaceinvader alien!

Sen var det detta med att utmana, det får bli:
Angel Pearls
Emos Pärlkonst
En kreativ liten blogg...
Little oaktree
Smyckas blogg
Soans pysselblogg